Kuka on Positiiviseksi?

28.01.2021

Hei ja tervetuloa Positiiviseksi Nautinnon värit blogiin! Ennen kuin päästään itse asiaan eli seksologian pariin, lienee hyvä esittäytyä ja kertoa, kuka olen.

Olen Jenni-Emma, (lyhyesti Jemma) ja matkani seksologian parissa alkoi reilu vuosi sitten, aloittaessani seksuaalineuvojan opinnot Sexpo säätiöllä. Vuoden opintomatka oli huikea ja avasi paljon oivalluksia, näkökulmia, osaamista ja uutta tietoa minulle niin henkilökohtaisesti kuin ammatillisesti. Aloitin seksuaalineuvojan työt jo opintojen aikana harjoittelujen kautta ja valmistuin seksuaalineuvojaksi joulukuussa 2020. Tällä hetkellä teen seksuaalineuvojan töitä osa-aikaisesti toisen alan päivätyön ohessa, ja jatkan tänä talvena opintojani seksuaaliterapian parissa Sexpolla. 

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisyydestä, seksuaalisuudesta ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, joten seksologian opinnot ovat olleet minulle hyvin luonteva jatkokoulutus akateemisen koulutuksen jälkeen. Työurallani olen tehnyt monenlaisia töitä vaihtelevissa ympäristöissä, mutta mieleenpainuvimmat kokemukset ovat aina syntyneet tilanteissa, joissa olen saanut kohdata ja auttaa ihmisiä erilaisten asioiden parissa, merkityksellisen vuorovaikutuksen kautta. Viihdyn äärimmäisen hyvin ihmisyyden äärellä ja uskon, että avoimella keskustelulla ja ihmisten kohtaamisella tehdään paljon enemmän hyvää kuin puhumattomuudella ja ongelmien välttelyllä. 

Oma elämänkokemukseni on opettanut minulle, että jokainen tarvitsee joskus apua ja jokainen voi joskus olla auttaja toiselle, ja että pienilläkin teoilla voidaan saada aikaiseksi paljon hyvää. Seksuaalineuvojan työssä parasta onkin se, kuinka paljon mielenrauhaa ja hyvinvointia asiakas voi saavuttaa elämäänsä lyhyidenkin kohtaamisten kautta, kun asioista saa puhua luottamuksellisesti ja avoimesti. Uskon, että seksuaalinen hyvinvointi voi olla valtava voimavara kenelle tahansa ja pyrin aina näkemään kaikissa asioissa ja tilanteissa myös valoisat puolet. Sen vuoksi yritykseni kantaakin nimeä "Positiiviseksi", viitaten sekä positiivisuuteen yleisellä tasolla, että hyvinvoivaan seksuaalielämään. 

Tervetuloa seuraamaan blogiani, minut löytää myös Instagramista @positiiviseksi

XOXO, Jemma